test antígens

El Departament de Salut torna a fer proves PCR o tests d’antígens als contactes estrets de persones que han donat positiu per covid-19 a partir d’aquest dilluns. Les proves es faran entre quatre i sis dies després del contacte per millorar la detecció de la variant delta. També es faran a les persones vacunades, perquè s’han detectat casos entre persones que ja s’havien immunitzat.

Les proves als contactes asimptomàtics van deixar de fer-se al juliol, quan es van disparar els casos en la cinquena onada i, segons va explicar Salut, per no saturar el sistema d’atenció primària. Aleshores, els tests es van limitar a les persones amb símptomes.

Els vacunats continuaran exempts de quarantena

Les persones vacunades també han de fer-se una prova diagnòstica entre el quart i el sisè dia des del contacte amb la persona positiva i continuaran exemptes de fer quarantena. En canvi, les persones no vacunades o amb pauta de vacunació incompleta sí que hauran de fer una quarantena de 10 dies.

El nou protocol de Salut potencia el paper dels punts centralitzats de presa de mostres. A banda, per a l’àmbit escolar, s’incorporen les farmàcies participants en el pla de tests d’antígens supervisats.

El protocol a l’escola

Amb la imminent tornada a l’escola, Salut també ha detallat que quan es confirmi un cas positiu es farà una prova diagnòstica a tots els membres del grup de convivència estable. En el cas de les persones amb pauta de vacunació completa, se’ls farà un test d’antígens (TAR) per automostra supervisades entre els dies zero i u des de diagnosticar-se a una farmàcia del programa de test d’antígens ràpids supervisats.

Pel que fa a les persones de l’àmbit escolar no vacunades o amb pauta de vacunació incompleta, se seguirà la mateixa pauta que la població general, és a dir, es farà una PCR entre els dies quatre i sis en un punt centralitzat. Aquestes persones hauran de fer igualment la quarantena de 10 dies.