braç amb bandera LGTBI
foto: Clara Soler Chopo

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha alertat que hi ha persones que queden per sortir “de cacera” del col·lectiu LGBTI. Ho ha dit en una entrevista a RAC1 en què també ha desmentit que es tracti de grups organitzats o bandes criminals. El conseller també ha assegurat que els Mossos d’Esquadra hi estan treballant i que el cos té 15 persones dedicades als delictes d’odi. Entitats com l’Observatori contra l’Homofòbia ja fa temps que denuncien amb preocupació de l’augment d’aquestes agressions LGTBI-fòbiques.

El perfil dels agressors

Elena també ha detallat que els agressors són persones d’edats diverses, no només joves. El denominador comú, ha dit, és que són persones alimentades per la cultura de l’odi. En aquest sentit, ha lamentat el component social i ha denunciat que hi ha una “certa permissivitat o un cert aval” pel no respecte a la diferència que incentiva aquestes conductes.

El conseller també ha assegurat que els Mossos seran implacables i que hi ha tolerància zero amb aquestes agressions. Per això, ha recordat al col·lectiu LGTBI que “som al seu costat” i els ha demanat “que no tinguin por perquè seria la victòria d’aquesta gent“. Elena ha assegurat que en la majoria de casos la policia aconsegueix detenir els agressors i que també hi ha mecanismes d’acompanyament a les víctimes i de prevenció.

https://twitter.com/mossos/status/1435490395744575489

Repunt d’agressions LGTBI-fòbiques

En els darrers mesos, les entitats en defensa de les persones LGTBI han denunciat l’augment de les agressions al col·lectiu. El darrer cas que ha transcendit a Barcelona és el d’un veí del Pou de la Figuera que denuncia agressions homòfobes reiterades i amenaces de mort.

Precisament aquesta setmana, l’Ajuntament ha anunciat que es personarà com a acusació popular en el cas de l’agressió homòfoba a la platja del Somorrostro. Els Mossos van detenir els agressors i els fets ja han arribat als jutjats.