El carrer dels Reis Catòlics deixarà de dir-se així el pròxim dijous 16 de setembre i desapareixerà, per tant, del nomenclàtor de Barcelona. Aquesta via important de Vallvidrera es rebatejarà amb el nom d’Elisa Moragas, mestra i fundadora de l’Escola Nabí d’aquest barri de muntanya. Ho ha fet possible la iniciativa que va néixer a finals d’abril del 2019 i que va tenir el suport de l’Associació de Veïns de Vallvidrera, entre altres entitats.

Els veïns, satisfets amb el canvi

El carrer dels Reis Catòlics a Vallvidrera canviarà de nom la setmana que ve

La plataforma Canviem Reis Catòlics va recollir 1.045 signatures de suport i, posteriorment, va portar a terme un procés participatiu per triar el nom que substituís el de Reis Catòlics. El nom guanyador, Elisa Moragas, recordarà aquesta veïna de Sarrià que va fundar l’Escola Nabí, dirigint el centre durant 20 anys. “Tot i que el procés ha estat lent, estem satisfets”, ha explica Adrià Ariño, de la plataforma impulsora. “El que volíem era empoderar el veïnat i canviar el nom de Reis Catòlics perquè no formen part de la història de Vallvidrera, en canvi, l’Elisa Moragas, sí“.

Encara queden noms borbònics a Barcelona

Tot i que a la ciutat de Barcelona encara queden bastants carrers amb referències monàrquiques, com ara el passeig de Joan de Borbó, el carrer de la Duquessa d’Orleans o el de la Princesa, en els últims anys se n’han canviat diversos, entre aquests el de l’avinguda del Príncep d’Astúries, que va passar a dir-se Riera de Cassoles l’any 2019.