Més de 300 veïns del centre de Barcelona s’han manifestat aquest dimecres per denunciar “la situació enquistada d’aldarulls, soroll i incivisme reiterat” que pateixen els barris amb més turisme i oci nocturn de la ciutat. Expliquen que des que es va aixecar el toc de queda, el 9 de maig, ha tornat l’ocupació massiva dels carrers i les platges a les nits, que els impedeix dormir i descansar. La mobilització ha sumat veïns del districte de Ciutat Vella, sobretot dels barris del Gòtic, de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, i de la Barceloneta. Han recorregut diversos carrers fins a la via Laietana i s’han dirigit cap a l’Ajuntament de Barcelona, a la plaça de Sant Jaume, on han cridat missatges com “Ajuntament, incompetent”.

La protesta s’ha fet en dos recorreguts diferents. Una l’ha convocada l’Associació de Veïns del Casc Antic i ha sortit a les 18 h del passeig del Born. L’altra l’han convocada l’Associació de Veïns de la Barceloneta i la plataforma La Barceloneta Diu Prou a les 18.30 h a la plaça del Poeta Boscà. Totes dues marxes s’han unit a la Via Laietana i durant uns minuts han tallat el trànsit de vehicles en tots dos sentits de la marxa. El missatge “Prou sorolls, dret al descans” ha regnat aquest carrer del centre de Barcelona durant una estona.

protesta barceloneta

El veïnat demana duresa contra els incívics

A la Barceloneta, l’ambient està molt tens des de fa setmanes. Asseguren que la fi del toc de queda va marcar un abans i un després al barri i que des d’aleshores es veu incivisme al carrer dia sí i dia també. “No podem esperar ni una setmana més. Això és un crit d’alerta: no podem descansar“, assegura la presidenta de l’AV Barceloneta, Carme Piera. Aquesta entitat veïnal explica que el barri sempre ha patit actes incívics a la nit, sobretot a l’estiu, però assegura que mai no havien vist res com el que es viu aquest any. “Tothom fa el que li dona la gana, i no pot ser. Demanem duresa contra els incívics“, insisteix Piera.

En la mateixa línia es pronuncia Sebastián Huguet, de la plataforma La Barceloneta Diu Prou. Diu que enguany hi ha més violència que altres anys. “És inhumà”, afirma Huguet, qui insisteix en el tancament de les platges a la nit per evitar botellades i aglomeracions.

protesta a la Barceloneta contra l'incivisme