vacuna joves pfizer moderna

El Departament de Salut ha obert la vacunació als més joves i ja es poden vacunar de la covid totes les franges d’edat. Això vol dir que ja poden demanar cita les persones d’entre 16 i 29 anys. Si et trobes en aquest grup d’edat, saps quina vacuna et pot tocar?

La vacuna Pfizer, per als menors d’edat

En el cas dels menors de 16 a 18 anys se’ls administrarà la vacuna de Pfizer. Aquest vaccí, de fet, és l’únic que està autoritzat a partir dels 12 anys. L’Agència Europea de Medicaments (EMA) va autoritzar la vacunació amb Pfizer als menors de 12 a 15 anys a finals de maig.

Com en el cas dels adults, s’hauran de posar dues dosis amb una diferència mínima de tres setmanes entre punxades. La quantitat de fàrmac a administrar en els adolescents serà la mateixa que per a la població adulta.

La vacuna de Moderna, a partir dels 18 anys

A partir dels 18 i fins als 29 anys, Salut administrarà les vacunes de Pfizer o Moderna, indistintament. La vacuna de Moderna està autoritzada a partir dels 18 anys. La farmacèutica, però, ha demanat a l’EMA que també es pugui administrar a partir dels 12 anys, tot i que encara no ha rebut l’autorització.