Continua la vacunació de la covid-19 del col·lectiu de persones sense llar de Barcelona i aquest dimecres ha estat el torn del Gimnàs Social Sant Pau, al Raval. Alguns usuaris han rebut el vaccí de Janssen, d’una sola dosi, i la feina l’ha feta un equip de professionals del CAP Drassanes. En dos matins, han immunitzat més de 50 persones que no tenen sostre i que sovint acudeixen al gimnàs per dutxar-se o recollir menjar.

El Badr és un jove de 27 anys que viu al carrer i que justament feia mesos que esperava la punxada contra el coronavirus. “Volem que passi [la pandèmia]. Tots nosaltres hem caigut, ja no treballem…“, lamenta. De fet, el d’aquest dimecres ha estat un matí d’esperança: “Vacunar-me per viatjar, per tenir feina… serveix per a moltes coses, també per estar tranquil“, relata el Nouredine, un altre usuari.

L’equip del CAP Drassanes, al Gimnàs Social Sant Pau

“La gran majoria de gent ja està vacunada”

Als 48 sensesostre que es van vacunar dilluns passat al gimnàs, cal sumar-hi una vintena de persones més immunitzades aquest 30 de juny. “La gran majoria de gent ja està vacunada, ens hem trobat que ja la duien. Hi ha molt poques reticències, molts diuen que sí. Ara bé, sempre hi ha qui diu que no li interessa o que no sap ben bé de què va, això”, explica Lara Cáceres, la nova directora de l’entitat.

Abans del Gimnàs Social Sant Pau, la vacunació de les persones sense llar ja havia arribat als albergs municipals, al centre obert d’Arrels Fundació i també en centres d’atenció primària. A tot arreu s’ha administrat Janssen, el vaccí que s’ha escollit per al col·lectiu. “Com que costa tenir-los ubicats al sistema sanitari, se’ls està posant la d’una sola dosi, i així no han de tornar a venir“, diu Adrià Garcia, administratiu del CAP Drassanes.