El Departament de Salut vol agilitzar la vacunació i fer-la més accessible per a tots els col·lectius. Per aconseguir-ho, habilitarà busos i camions com a punts de vacunació mòbils en què es podrà rebre la injecció del vaccí sense cita. Ho ha detallat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en la roda de premsa per explicar l’estratègia de vacunació.

A centres comercials o places

Salut està estudiant com desplegar aquesta estratègia de punts de vacunació mòbils, que funcionarien d’una manera similar als autobusos de banc de sang.

De moment, està analitzant localitzacions properes a centres comercials o places que siguin punt de trobada per als joves, etc. Es tracta d’acostar-se a persones i col·lectius que fins ara han tingut menys cobertura pel que fa a la vacunació.

Per això, aquests dispositius se situaran a les zones amb una incidència major, però també on hi ha cobertures més baixes i on els centres de vacunació sanitaris estiguin més allunyats. “La idea és facilitar al màxim l’accessibilitat a les persones”, perquè puguin immunitzar-se.

Josep Maria Argimon ha assegurat que en donaran tots els detalls més endavant, però Salut ja ha avançat que l’empresa automobilística Seat ha ofert camions mòbils i personal per fer-ho possible.