Darrerament, la inseguretat ha augmentat als carrers de Ciutat Meridiana. Aquesta és almenys la sensació dels seus veïns. Asseguren estar cansats dels “robatoris i atacs violents diaris”, i d’agressions sexuals que, diuen, hi ha a la zona. Per això, unes 200 persones han protestat a la plaça Roja aquest dijous al vespre. Afirmen que aquest és el primer pas que fan i no descarten manifestar-se de nou el dijous 25, aquest cop confiant que s’afegeixin a l’acció veïns d’altres punts de Nou Barris, ja que entenen que el problema de la seguretat és comú.

“Ciutat Meridiana també és Barcelona” ha estat el crit unànime dels assistents a la concentració. Alguns lamentaven tenir por de marxar de vacances per si algú els entra a robar a casa seva. D’altres obren cada dia el seu negoci amb el neguit de si patiran algun tipus d’atac durant la jornada. Tots tenen en comú la necessitat de canviar la situació i per això dirigeixen les seves queixes al govern municipal, a qui demanen presència policial, i reivindiquen que, tot i ser un barri perifèric, també formen part de la ciutat.

No són els únics

A part de Nou Barris, un dels districtes més castigats per aquest fenomen és Ciutat Vella. També la seguretat és el principal problema de la ciutat per a molts barcelonins.