Els ajuntaments de Barcelona i de l’Hospitalet de Llobregat han col·laborat per dignificar la riera Blanca mitjançant una intervenció artística. Ha consistit a revestir i transformar les columnes del pont que hi ha a la sortida del metro de Santa Eulàlia amb el carrer d’Andalusia en tòtems. Aquesta transformació l’han duta a terme els artistes del col·lectiu La Tonal’H, format per diferents creadors de diverses disciplines artístiques i pertanyents a les dues ciutats.

Els tòtems

Hi ha vuit tòtems en total, situats en grups de quatre a cada banda de les dues voreres, i s’han treballat amb materials reciclats, fusta, ferro, pintura o grafits. Representen una reivindicació i un homenatge a la terra i la natura, i cinc fan referència als continents. A més, també busquen representar les diferents cultures i la unió entre si.Totem Riera Blanca

Un projecte conjunt entre les dues ciutats

Els dos ajuntaments, el de Barcelona i el de l’Hospitalet, han finançat aquest projecte al 50 % i pretenen “convertir un pont que era una frontera en un espai de diàleg i trobada”, segons ha afirmat Marc Serra, regidor del districte de Sants-Montjuïc. És un lligam per a ambdues ciutats que vol simbolitzar una cruïlla cultural.