Un grup de membres de la PAH Barcelona ha ocupat el vestíbul de l’Ajuntament per exigir a les administracions una solució a la crisi de l’habitatge. El consistori ha anunciat una primera reunió a tres bandes amb la Generalitat i l’Estat per dilluns vinent, en què s’abordarà la qüestió. Després de més de nou hores d’ocupació, els activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca han decidit finalment posar punt final a la protesta.

Els manifestants han demanat que se’ls doni més detalls de la trobada de dilluns vinent, com ara qui hi assistirà. De fet reclamen que en aquesta reunió també hi estiguin presents els col·lectius en defensa del dret a l’habitatge de la ciutat. Per exemple, volen que es doni una solució immediata a totes les famílies que estan a la llista d’espera d’un pis de la mesa d’emergència.

La PAH critica que l’Ajuntament no ha volgut reunir-se amb l’entitat aquest dijous. Per això ha anunciat que seguiran protestant els pròxims dies, amb l’objectiu que el govern municipal els escolti. 

550 persones en llista d’espera a la mesa d’emergència

Des de la PAH denuncien que actualment hi ha 550 persones a Barcelona en aquesta situació que esperen gairebé dos anys a tenir un pis de la mesa d’emergència. Asseguren, a més, que a les famílies desnonades se’ls ofereixen reallotjaments precaris i temporals en pensions i albergs que sovint no compleixen amb les mínimes condicions de salubritat. Uns allotjaments, a més, que no estan pensats per als nens i que molts no tenen ni cuina, però que, en canvi, es converteixen en casa seva durant mesos o, fins i tot, anys.

També demanen que es canviï el conveni signat amb l’empresa Snow Travel, encarregada d’aconseguir els pisos d’emergència de les famílies desnonades. Segons la PAH, aquesta empresa es dedica al sector turístic i no té cap tipus de coneixement sobre les necessitats de les famílies que reallotja.