Dit i fet. La plataforma Tsunami Veïnal va demanar aquest dimecres una reunió urgent amb el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, i 24 hores després la trobada ja s’ha produït. El moviment social ha arrencat del tinent d’alcalde el compromís d’actuar de forma imminent en els punts calents de la ciutat on els furts i l’incivisme són a l’ordre del dia. La plataforma ha valorat la reunió com a positiva perquè la seva percepció “és que hi ha un canvi de discurs” en l’Ajuntament actual.

Batlle i el Tsunami Veïnal seran presents a les taules de seguretat dels districtes

Segons Tsunami Veïnal, Batlle els ha confirmat que serà present a les taules de treball que es fan als districtes sobre seguretat, i els ha convidat a participar-hi per debatre els problemes que afecten els ciutadans. Durant la primera quinzena de setembre es convocaran les primeres reunions. La plataforma ha demanat també al tinent d’alcalde que s’apliqui fil per randa la normativa del civisme. Albert Batlle els ha traslladat que en els pròxims dies s’incorporen a la ciutat 139 agents de la Guàrdia Urbana i 138 Mossos d’Esquadra, per tal de reforçar la seguretat.

Manel Martínez, portaveu del Tsunami Veïnal, ha reclamat a Batlle que compleixin amb la promesa electoral d’incorporar en aquest mandat un miler de policies. Per la seva banda, l’Ajuntament també els ha dit que es coordinin amb les altres entitats per concentrar les principals demandes.

El moviment Tsunami Veïnal, format per diferents associacions, s’ha creat per denunciar l’incivisme i la inseguretat que, a parer seu, hi ha a la ciutat. Una de les seves principals demandes és que s’incrementin els efectius policials per combatre els actes delictius. L’organització ja té prop d’una quarantena d’entitats i associacions de veïns de 17 barris de Barcelona. L’octubre del 2018 ja es va reunir amb l’alcaldessa Colau, a qui va demanar una solució a l’escalada delictiva i l’incivisme que hi ha als barris.