(ACN) El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha anunciat que destinaran 320 mossos a la ciutat de Barcelona en els propers mesos. Aquest és el compromís principal que portarà el conseller en la Junta Local de Seguretat que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha convocat aquest divendres per analitzar si l’increment de la percepció d’inseguretat es correspon amb les xifres.

Per exemple, segons el Departament d’Interior, els robatoris violents han augmentat a Barcelona un 30 % el primer semestre del 2019. Entre aquests robatoris, hi ha les sostraccions violentes de rellotges de luxe, que cada vegada són més freqüents al centre.

Buch també proposarà a la Junta crear un pla estratègic que reuneixi diferents departaments de la Generalitat, àrees de l’Ajuntament i altres institucions implicades en la seguretat.

Actualment, a Barcelona hi ha assignats 2.380 mossos, 137 mossos en pràctiques i altres agents dels serveis centrals segons les necessitats, segons han detallat fonts d’Interior a l’ACN.