L’alcaldessa, Ada Colau, ha valorat la incorporació de 320 agents dels Mossos d’Esquadra a Barcelona per fer front a la inseguretat. “El conseller Buch ens va dir que no era una qüestió de policia. Aquest any ens ha donat la raó”, ha dit Colau, qui considera que és “una bona notícia” que la Generalitat destini mossos a la ciutat per fer front a la inseguretat, tot i que ha apuntat que “potser no són suficients”. També ha lamentat que el reforç policial arribi ara: “Anem tard, però millor tard que mai”.

 

En una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé, Ada Colau ha dit que incrementar el nombre d’efectius policials és clau per combatre la inseguretat a la ciutat, el problema principal dels barcelonins, segons el darrer Baròmetre municipal. L’alcaldessa també ha posat el focus en el tractament judicial dels furts i els robatoris, que representen el 90 % dels delictes. “Els lladres professionals que abans no venien a robar a Barcelona ara consideren que els surt a compte: entren al jutjat, paguen una multa i en surten“.

Sobre possibles diferències amb Batlle: “Segur que tenim matisos”

Ada Colau creu que Albert Batlle serà un bon tinent d’alcalde de Seguretat. Preguntada per possibles diferències entre tots dos en qüestions puntuals d’aquest àmbit, l’alcaldessa ha reconegut: “En algun tema segur que tenim matisos, però tot és parlar-ho”. Sobre el paper que tindrà el tinent d’alcalde per fer front a la inseguretat, ha dit que “ni Batlle ni ningú no pot fer màgia”.

 

Les declaracions de l’alcaldessa arriben un dia abans de la reunió de la Junta Local de Seguretat, convocada per la mateixa Ada Colau per a aquest divendres. A banda del govern municipal hi assistiran el conseller d’Interior, Miquel Buch, i tota la resta d’actors implicats en la seguretat de Barcelona.