L’assemblea de veïns Acció Riera Baixa juntament amb el Sindicat d’Habitatge del Raval han aconseguit un contracte de lloguer social per reallotjar un pis del carrer de la Riera Baixa que feia dos anys que estava buit. La Inés, veïna del barri i nova inquilina, ha firmat el contracte que li permetrà viure-hi, amb els seus dos fills menors, de set i nou anys, durant els pròxims set anys amb un lloguer social de 100 euros al mes. No és l’única vegada que els veïns del Raval eviten l’ocupació d’un pis per part de narcotraficants. Dilluns, 15 de juliol, van aturar el desnonament que s’havia d’efectuar a un habitatge del carrer de l’Hospital, 99.

Una fita per a les organitzacions veïnals

Segons els veïns, diferents grups de narcotraficants feia nits que intentaven ocupar el pis, però les organitzacions veïnals han lluitat per impedir-ho. Segueixen celebrant la batuda contra el narcotràfic que es va fer a finals de juny. Quan la Inés i la seva família van ser al pis, el Sindicat d’Habitatge del Raval va iniciar les negociacions amb el banc exigint un lloguer social. El fet que se’ls hagi permès l’estada amb contracte i cèdula d’habitabilitat ha suposat una victòria per al col·lectiu veïnal, que defensa i reclama la importància de l’autoorganització dels veïns per garantir el dret a l’habitatge, ja que cap administració no els ajuda.

Crida a la ciutadania

A més, els membres d’Acció Riera Baixa i del Sindicat d’Habitatge del Raval fan una crida a la ciutadania per col·laborar en la lluita contra els especuladors. Afirmen que no deixaran que cap veí més es quedi sense habitatge, ni que hagi d’abandonar el barri. Les plataformes veïnals seguiran alerta per evitar que no es produeixin més ocupacions a pisos buits, ja que amb l’arribada de l’estiu reconeixen que han tornat a detectar possibles màfies que volen ocupar pisos per vendre-hi droga.