Els veïns dels voltants de la discoteca Canela -antiga Sala KGB- tornen a estar en peu de guerra. Denuncien que el soroll i l’incivisme a les portes del local les nits dels caps de setmana s’ha incrementat. I demanen a l’Ajuntament que tanqui la sala. Des del districte de Gràcia asseguren que segueixen la situació.

Fa temps que el veïnat es queixa de les molèsties que els provoquen alguns clients de la discoteca Canela. Asseguren que les baralles i els crits es repeteixen cada cap de setmana i que la situació ha empitjorat des de principis d’any. Prova d’això és que s’han sumat a aquesta denúncia més veïns que mai. A l’última assemblea, hi van participar unes 80 persones que també van informar que, a més de l’incivisme, han rebut agressions. “És un problema generalitzat i es transmet en problemes d’intranquil·litat veïnal, de salubritat i de seguretat”, apunta Oriol Hosta, veí de la zona. De fet, la sala de festes ja havia rebut una inspecció dels Mossos el novembre passat per problemes de convivència.

Reunions de seguiment

Des del districte de Gràcia van escoltar l’alerta veïnal a principis d’any i, per això, van començar a fer reunions de seguiment. L’Ajuntament valora positivament l’última trobada, en què a més del consistori hi van assistir veïns, Guàrdia Urbana, Mossos i la propietat del local, que ha canviat de mans fa 15 dies.

La consellera del districte de Gràcia, Àngels Tomàs, explica que “el fet que hi hagi una nova propietat és un bon senyal, van facilitar els seus telèfons de contacte per qualsevol cosa que hi hagués, perquè els veïns puguin contactar-los directament”. Tot i això, els veïns consideren que ja han viscut situacions similars, amb una bona entesa amb la propietat de la sala, però que cíclicament torna a haver-hi problemes de convivència.

Per això, demanen a l’Ajuntament una solució radical. Creuen que l’única manera d’assegurar el descans i la tranquil·litat del veïnat és tancant la discoteca. Diuen que fa més de 30 anys que dura la situació d’insomni, primer amb la Sala KGB i des de fa més de tres anys amb la discoteca Canela.