La plataforma ciutadana Tsunami Veïnal ha presentat aquest dimecres al matí un requeriment a l’Ajuntament per fer una reunió urgent amb el regidor de Seguretat, Albert Batlle, l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i el conseller d’Interior, Miquel Buch. Les 17 entitats que signen el manifest denuncien que el 24 de maig ja van demanar una reunió amb els responsables d’aquesta àrea al consistori i no van obtenir resposta. Per això, ara exigeixen que es faci de forma urgent. En concret, abans de la Junta de Seguretat que se celebrarà aquest divendres.

Un pla d’actuació contra la inseguretat i l’incivisme

En el text que els representants del Tsunami Veïnal han llegit a la plaça de Sant Miquel es demana garantir el compliment de les ordenances vigents  i crear un pla de xoc per combatre l’incivisme i el creixement alarmant de la inseguretat, per, entre altres coses, l’increment de robatoris, la proliferació dels narcopisos o l’assetjament sexual. Per aconseguir erradicar aquestes problemàtiques, també reclamen un increment dels efectius policials a la ciutat i més coordinació entre cossos de seguretat.

Les protestes del Tsunami Veïnal

No és la primera vegada que aquest moviment coordinat d’entitats veïnals fa una llista de peticions a l’Ajuntament. A l’octubre del 2018 ja van tenir una trobada amb l’alcaldessa per denunciar els problemes de seguretat, incivisme i convivència que afecten els barris. Un mes després, unes 150 persones van tallar la via Laietana i van manifestar-se fins a la plaça de Sant Jaume per queixar-se que el consistori no havia engegat el programa de reunions promès un mes abans. Poc després de les eleccions municipals, la plataforma va tornar a sortir al carrer amb el mateix objectiu. Aquest cop amb  una xocolatada.

La plataforma creix

En les darreres setmanes, s’han unit a la plataforma l’associació de veïns del Bon Pastor i la de comerciants de Sant Antoni per la Seguretat, que s’hi han sumat davant l’allau de robatoris que viu el barri. Amb aquestes incorporacions, el moviment ja suma prop d’una quarantena d’entitats i associacions de veïns de 17 barris de Barcelona.