Una desena de treballadors del personal de neteja de l’Hospital del Mar s’ha concentrat aquest dijous a les portes del recinte hospitalari. Reclamen més equips de protecció i un plus de perillositat des de l’1 de març, data en què asseguren que van començar a netejar habitacions de pacients amb coronavirus.

Mascaretes i bates reciclades

Les treballadores exigeixen més material de protecció. “Ens posen molts problemes a l’hora de donar-nos l’equipació per protegir-nos. Ens diuen que ens l’ha de donar la nostra empresa i ells ens diuen que ens l’ha de facilitar l’hospital”,  explica una de les treballadores. També denuncien que fan la seva feina amb mascaretes i bates reciclades, una reivindicació compartida amb el SEM.

Plus de perillositat

Aquesta part del personal de l’Hospital del Mar demana també un plus de perillositat a partir de l’1 de març, data en què, segons diuen, van començar a netejar espais de pacients amb covid-19. L’empresa que les contracta, però, només els vols pagar des del 14 de març, és a dir, a partir de la declaració de l’estat l’alarma.