Ambulància del SEM

Els treballadors de les ambulàncies —que són entre 5.000 i 6.000 a Catalunya— tornen a fer un crit d’alarma. Des del sindicat USOC, Walter Álvarez, denuncia que amb l’arribada del coronavirus s’ha agreujat la precarietat amb què treballen habitualment. Critica que no els arriben suficients equips de protecció individual (EPIS) per tractar els malalts de covid-19 i que han de reutilitzar el material. “Fem servir màscares d’un sol ús durant tota la guàrdia netejant-les amb desinfectant”. El mateix passa amb les granotes de treball, que es renten amb tovalloletes, desinfectant-los després de cada visita o servei.

Álvarez explica que s’ha passat de dur les mascaretes FFP2i FFP3 —les de màxima protecció— i “ara hem d’utilitzar la quirúrgica, que no protegeix tant”. Alhora es queixa que en alguns casos han arribat a un domicili per tractar un malalt de coronavirus i no tenen mascareta per posar-li al pacient”.

Estudien accions legals a Inspecció de Treball i als Jutjats

Des del sindicat asseguren que estudien interposar accions legals a Inspecció de Treball i els Jutjats perquè es “corregeixin de forma urgent les mancances que tenim a les nostres condicions de treball”. Argumenten que no han rebut cap resposta de les empreses d’ambulàncies ni de CatSalut.

Denúncia que no se’ls respecta el temps dels àpats

Els treballadors asseguren que no se’ls respecta el temps marcat per fer els àpats i que, a banda, tampoc no se’ls estan pagant les dietes.