El Palau de la Música no vol donar el seu braç a tòrcer i, malgrat que s’han suspès totes les activitats culturals arran de la crisi sanitària provocada pel coronavirus, ens vol fer somiar amb la que hauria estat la nova programació de la temporada 2020-2021.

L’etiqueta #TriaLaTevaPerspectiva era leitmotiv triat per a la temporada 20-21 del Palau de la Música. Tot i que no es farà —almenys no en la seva totalitat— l’entitat posa a la disposició de tothom el seu web per poder capbussar-se en aquesta programació. De la mateixa manera i per acabar d’aconseguir una bona ambientació, el Palau també ha compartit una llista de cançons de Spotify amb el més destacat de la temporada.

La centralitat de Bach

Aquest any, Johann Sebastian Bach hauria estat el clar protagonista. El Palau volia celebrar el centenari de l’estrena de la seva Passió segons Sant Mateu, que es va estrenar el 27 de febrer del 1921. La intenció era programar dues cites, tant el 27 com el 28 de febrer del 2021 dirigides per Simon Halsey amb el Cor Infantil de l’Orfeó Català, l’Orquestra Simfònica Camera Musicae i solistes de la Filharmònica de Berlín.

Per altra banda, el Palau oferia dues programacions relacionades amb el geni alemany, Bach Lovers, per als amants del Bach més clàssic i Bach Fools per a aquells amb ganes d’experimentar noves propostes. En aquest darrer apartat, destacaven un recital de l’organista de la catedral de  Notre-Dame de París, Olivier Latry, programat pel 20 de juny del 2021 dedicat als compositors romàntics que es van inspirar en Bach.

El Palau més enllà del Palau

Si bé encara no sabem fins a quin punt els concerts o els artistes convidats es podran reprogramar cal fer esment a algunes d’aquestes col·laboracions.

La compositora finlandesa Kaija Saahariaho era l’artista convidada d’aquest any i una oportunitat única per descobrir la seva obra, íntimament connectada amb la natura i compromesa amb el desenvolupament de noves formes de creació musical. La programació li consagrava tota una retrospectiva i en aquest sentit el Petit Palau tenia programades tres sessions gratuïtes i en projecció continuada de la instal·lació audiovisual ‘Nox Borealis’ amb la música ‘Lichtbogen’, de Saariaho.

El músic empordanès Marc Timón també gaudia d’un espai privilegiat dins de la programació amb projectes tan curiosos com una obra coral sobre textos de Greta Thunberg amb el Cor Mitjans de l’Orfeó Català i el Cor Infantil de Palau Vincles (el Projecte Social del Palau) i l’Orquestra Simfònica del Vallès.

El Palau per als més menuts més lluny que mai

Una de les coses que es troben a faltar en aquesta crisi sanitària són les activitats dirigides als més menuts i el Palau en tenia un bon grapat dirigit al públic més jove dins del cicle Concerts Familiars al Palau. Es trobarà a faltar l’espectacle ‘Meravellós Mahler!’ o el concert dirigit als més petits Clàssica de tots els temps o ‘Twinkle, Twinkle Baby’s Star’.