Champions

La Federació Espanyola de Futbol segueix treballant perquè les competicions es puguin acabar, però tampoc no perd de vista que la situació provocada pel coronavirus pot fer que la temporada s’hagi de donar per finalitzada. Si fos així, l’òrgan que dirigeix Luis Rubiales ha elaborat una proposta per traslladar a la UEFA els equips que jugarien competició europea la pròxima temporada.

Els quatre primers, a la Champions

La proposta elaborada per la comissió delegada és que es mantingui la classificació que hi havia abans de l’aturada. Això vol dir que els quatre equips classificats per a la Champions de la temporada que ve serien els qui ocupaven les quatre primeres posicions: el Barça, el Madrid, el Sevilla i la Reial Societat.

Els tres equips, de l’Europa League

Pel que fa als equips classificats per a l’Europa League serien l’Atlètic de Madrid i el Getafe, cinquè i sisè classificat respectivament. La tercera plaça per a aquesta competició seria pel campió de la Copa del Rei, la final la jugarien l’Athletic Club i la Reial Societat, sempre que es pogués jugar. Si finalment la final no es pot disputar, el tercer equip de la Lliga que aniria a l’Europa League seria el setè classificat de la Lliga, que és el València.

La UEFA decideix

Aquesta seria la proposta que la Federació Espanyol de Futbol enviaria a la UEFA, quan aquesta ho sol·licités, sempre i quan la Lliga no es pogués acabar. La UEFA és qui té l’última paraula, ja que és el màxim òrgan del futbol europeu i qui invita els equips a jugar les competicions que organitza.