Protecció Civil demana que la sortida dels menors al carrer es faci per franges horàries per evitar possibles contagis de coronavirus i ha recordat a les famílies que “això no és un desconfinament“. Segons el sotsdirector de Programes de Protecció Civil, Sergio Delgado, cal que s’extremin les precaucions per tirar endavant altres iniciatives en un futur com ara la sortida de la gent gran.

Delgado, també ha recordat altres recomanacions de Protecció Civil:

  • Franges horàries. La proposta de la Generalitat preveu que els infants de 0 a 6 anys passegin durant la franja horària que va des de 11 a les 13 hores, mentre que des dels 6 fins als 13 anys, inclosos, ho facin des de les 16 fins a les 18 hores. Així es podrien  alliberar espais de temps que en un futur es podrien destinar a altres col·lectius vulnerables, com ara la gent gran.
  • Mesures de prevenció. A banda de respectar la distància de seguretat de dos metres, es recomana un rentat exhaustiu de les mans tant abans com després de sortir al carrer, així com també prendre’s la temperatura per assegurar-se que cap membre superi els 37 graus.
  • Mascaretes. A partir dels tres anys pot ser beneficiós l’ús d’una mascareta o d’un mocador per tapar-se la boca i el nas.
  • Sortida dels edificis. Sempre que es pugui és millor utilitzar les escales. Els ascensors són espais molt reduïts amb més risc de contagi.
  • Joguines. Tot i que al BOE es permet la sortida de bicicletes, patinets i altres joguines, la Generalitat recomana deixar-les a casa. D’aquesta manera es garanteix que els menors aniran al costat de les famílies i es minimitzen les possibilitats de contacte amb el virus.
  • Consum d’aliments o begudes. No s’aconsella menjar o beure a la via pública perquè podrien mancar algunes mesures higièniques com ara el rentat de mans.
  • Ús de l’espai públic. Està prohibit l’ús de parcs infantils i gronxadors. En el cas de Barcelona, tampoc no es pot accedir a les platges de la ciutat. A més,  sempre que es pugui, s’ha d’intentar circular per la dreta. D’aquesta manera, s’evita el contacte amb les persones que venen en direcció contrària, especialment en aquells carrers més estrets.
  • Documentació. Els menors que disposin de DNI l’hauran de portar a sobre, igual que els adults. També es recomana a les famílies que omplin el certificat d’autoresponsabilitat per facilitar la tasca als cossos de seguretat si així ho requereixen.
  • Trobades. Les trobades hauran de ser casuals i respectant la distància de seguretat. A més, la durada haurà de ser prudencial.

Aquestes són les recomanacions que fa Protecció Civil, i que també ha reivindicat aquest dissabte el president de la Generalitat Quim Torra.