Protecció Civil recomana portar el nas i la boca tapats, amb una mascareta o similar, per anar a comprar. En una actualització de les preguntes i respostes sobre restriccions per l’estat d’alarma pel coronavirus, Protecció Civil apunta aquesta mesura, a més de fer servir guants per tocar els aliments, portar una bossa o un carretó propis i rentar-se les mans en tornar a casa. També suggereix utilitzar desinfectant per netejar la nansa per on s’agafa el carretó de la botiga, abans de fer-lo servir.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha tornat a recomanar l’ús de guants i mascareta per anar a comprar, per tal d’evitar l’intercanvi de partícules i el contagi. Ho ha fet en roda de premsa, on ha afegit que si no es té aquests materials, convé buscar elements de protecció alternatius. Buch ha remarcat que és una recomanació que espera que la ciutadania segueixi, i que només serà d’obligat compliment si l’aprova el Govern espanyol. Fa uns dies ja va demanar extremar les precaucions quan sortim al carrer.

Aconseguir mascaretes, missió impossible

Molts barcelonins, però, critiquen que intenten aconseguir mascaretes i ja no en troben. Moltes farmàcies en van exhaurir l’estoc a l’inici del confinament i els proveïdors ja els han avisat que és difícil que en puguin tornar a vendre a curt termini. Per això, molts opten per buscar alternatives com tapar-se amb un mocador o fer-se mascaretes casolanes.