El director adjunt del departament d’Urgències de l’Hospital Clínic, Ernest Bragulat, ha assegurat, en una entrevista a betevé, que l’Hospital Clínic està notant una baixada de l’afluència de malalts per coronavirus i que, per tant, tot apunta a un alentiment dels contagis.

Una altra bona notícia són les altes que es donen a l’hospital. Avui per exemple s’ha arribat al mig centenar. També confirmen que hi han malalts que ja estan sortint de Cures Intensives i se’ls pot reconduir a altres sales.

La situació dins del Clínic

Ara mateix, assegura Ernest Bragulat, l’hospital té la capacitat per atendre tothom i això es deu especialment al suport que rep dels hospitals privats del voltant, com ara l’Hospital Universitari Dexeus, el Sagrat Cor o el Plató. També valora molt positivament poder atendre els casos més lleus a l’Hotel Plaça.

Pel que fa a la situació del personal, Bragulat reconeix que ara mateix hi ha falta especialment d’infermers i que això dificulta l’obertura de dispositius nous.

Amb relació al material de protecció, el Clínic assegura que el rep cada dia i que ara mateix no fan curts però amb l’arribada de personal per obrir zones noves el material és molt just.