El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha informat aquest dijous que, durant el mes de març, han mort 511 persones en residències catalanes per coronavirus.

En un comunicat, el govern català també ha explicat que, amb data de 2 d’abril, hi ha 1.221 persones que viuen en residències de gent gran que han estat diagnosticades de la malaltia. Persones que, segons la Generalitat, estan aïllades i estan sent tractades seguint els protocols del Departament de Salut. A part de les persones que estan rebent tractament als mateixos centres, també n’hi ha 239 que estan hospitalitzades.

Les dades han estat publicades el mateix dia que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha qüestionat els càlculs del govern català, i ha assegurat que hi podria haver un 70 % de residències amb gent gran contagiada a Barcelona.

En aquest sentit, les dades publicades per Afers Socials situen la xifra de residències amb persones diagnosticades de coronavirus en 199 a tot Catalunya, i apunten que 336 centres tenen persones amb simptomatologia. El sistema català compta amb un total de 1.073 residències de gent gran.