El Departament d’Educació recomana que les famílies no siguin presents mentre es facin les proves PCR als infants i adolescents en l’entorn escolar. Ho ha afirmat la secretària general d’Educació, Núria Cuenca, aquest dimecres amb l’argument que els centres són espais segurs i l’entrada de persones de fora pot incrementar la vulnerabilitat a la covid-19 . A banda, Cuenca ha assegurat que es tracta de la tècnica de frotis nasals i, per tant, no es tracta de proves invasives com ho podrien ser les nasofaríngies.

Les escoles poden decidir sobre aquest acompanyament

La secretària general d’Educació s’ha mostrat comprensiva amb el neguit de les famílies i també ha dit ser conscient de les diferents casuístiques. En aquest sentit, ha assenyalat que no es pot prohibir que un dels progenitors acompanyi la seva criatura mentre li fan la prova PCR i, per tant, que els centres poden decidir si permeten aquest acompanyament.

L’aFFaC demana flexibilitat a ambdues parts

Des de l’aFFaC asseguren que han rebut queixes per part de les famílies per no poder acompanyar les seves criatures mentre els fan les PCR. Tot i ser comprensius a aquest neguit, creuen està justificat que no deixin entrar cap progenitor per motius d’eficiència, seguretat i logística. Lidón Gasull, directora de l’aFFaC, afirma que s’ha de ser flexible per ambdues bandes i demana al Departament de Salut que doni més informació a l’hora de fer signar les autoritzacions a les famílies. Gasull especifica que hauria d’assenyalar quines proves es faran, per quin motiu s’han de fer  i perquè és recomanable que no acompanyin els seus fills. Amb aquesta informació, diu la directora de l’aFFaC, “les famílies es quedarien més tranquil·les”. D’altra banda, Gasull afirma que els centres  haurien de permetre l’entrada de les famílies en casos excepcionals: quan es tracti d’infants amb necessitats especials o amb criatures molt petites on es faci necessari l’acompanyament per part d’un dels dos progenitors.