El MWC21 Barcelona no es farà al març, com s’havia anunciat inicialment, sinó que s’endarrerirà al mes de juny a causa de la pandèmia del coronavirus. El conseller delegat de GSMA, John Hoffman, ha comparegut a Fira de Barcelona i ha confirmat que la decisió “es va prendre ahir i avui he volgut volar a Barcelona per explicar-vos-ho en persona”.  Segons Hoffman tots els actors implicats han estat d’acord amb retardar l’esdeveniment, que finalment se celebrarà del 28 de juny a l’1 de juliol. L’organització considera que l’evolució de la pandèmia no fa aconsellable mantenir les dates previstes per al major esdeveniment tecnològic del món.

MWC21 Barcelona combinarà l’activitat presencial amb elements virtuals “per complementar l’aclaparadora demanda de convocatòria física”, diu el comunicat de GSMA. Hoffman En una compareixença a Fira de Barcelona el director general de GSMA, Mats Granryd, ha justificat la decisió presa perquè “la salut i la seguretat dels nostres expositors, assistens, personal i barcelonins tenen una importància cabdal”. John Hoffman, conseller delegat de GSMA ha afegit que han rebut molts suports de socis i clients per garantir que MWC21 Barcelona “sigui un èxit”.  Pau Relat, president del consell rector de Fira de Barcelona se suma “al compromís de fer la millor edició possible el 2021 amb una participació extraordinària d’empreses i visitants”.

La crisi del coronavirus ja va obligar a cancel·lar l’edició del 2020. Hoffman, emocionat, es va sincerar en una entrevista a TVE en què va assegurar que el congrés tornaria el 2021. També va expressar el seu desig que la relació del MWC amb Barcelona continuï més enllà del contracte actual, que acaba el 2023.

En la compareixença d’aquest dimecres per confirmar que el saló es retarda, un Hoffman molt somrient, ha ironitzat sobre l’emoció amb què va haver de comunicar que s’anul·lava l’edició del 2020. A diferència d’aleshores, aquest dimecres ha somrigut de valent i ha dit que la situació, tot i la pandèmia, és molt diferent de la del febrer. S’ha acomiadat dels assistents a la roda de premsa amb un “ens veiem aviat”.

Fira de Barcelona, satisfeta amb l’aplaçament

El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha assegurat que la decisió d’aplaçar al juny el MWC facilitarà els trajectes internacionals dels congressistes. S’ha mostrat confiat que d’aquí 9 mesos la situació de la pandèmia estarà molt més controlada.