Segons les dades de coronavirus als barris de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, del 7 al 20 de setembre, cap ciutadà va donar positiu en una prova PCR a la Clota, Baró de Viver i Vallbona. Cal tenir present que els dos primers són territoris amb poca densitat de població i la incidència de la pandèmia és menor. De fet, a la Clota només s’hi han detectat sis casos en xifres absolutes des del 26 de febrer. En els últims 15 dies, els barris on la taxa de casos ha crescut menys són Pedralbes, amb 41 casos per cada 100.000 habitants i cinc positius en xifres absolutes, i Canyelles, amb 44 casos per cada 100.000 habitants i tres positius.

La Trinitat Vella, on més creixen els casos

A l’altra cara de la moneda hi consten barris on darrerament s’han fet cribratges massius com la Trinitat Vella, al districte de Sant Andreu, que destaca per damunt dels 72 barris restants amb una incidència de 783 casos per cada 100.000 habitants. Aquesta taxa multiplica per 19 la de Pedralbes. El segueix el Turó de la Peira, amb 492 positius per cada 100.000 habitants, i el Raval, amb 446. En aquest últim també s’hi ha dut a terme una campanya de tests tot i que la participació no va ser l’esperada perquè els veïns temien una baixa laboral si la PCR sortia positiva.

Si analitzem la incidència de covid-19 acumulada des que va sorgir el primer cas, Montbau i la Vall d’Hebron són els barris que acumulen més positius seguits de la Trinitat Vella, la Marina del Prat Vermell i Vallbona. En canvi, Pedralbes és el quart per la cua i Canyelles se situa a mitja taula.