(ACN) El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la cancel·lació definitiva del programa Imserso per al que resta de temporada com a conseqüència del coronavirus. El secretari d’Estat de Drets Socials, Nacho Álvarez, diu que seria una “insensatesa” mantenir els programes amb l’alt grau de contagis que encara hi ha a l’estat i tenint en compte que en aquests viatges es concentren un alt grau de persones d’edat avançada en busos i trens.

Els viatges es van deixar d’oferir fa mig any, des que l’expansió dels contagis va obligar l’Estat a decretar l’estat d’alarma, i ara l’executiu central ha optat per anul·lar-los de manera definitiva. “Després de mesos hibernats aquests programes, no té sentit mantenir-los hibernats en el que queda temporada perquè d’acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries no es podran reprendre en els termes dels plecs”, ha justificat Álvarez, que ha garantit que el programa es mantindrà i es reforçarà en un futur.

Álvarez ha afirmat que el Govern treballa “des de ja” en la nova temporada i que les activitats s’adaptaran al context sanitari actual.

90.000 llocs de treball en perill

L’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVe) ha assegurat que la cancel·lació dels viatges de l’Imserso posa en perill 90.000 llocs de treball a les agències de viatges i els hotels en aquesta temporada. El president de l’associació, Martí Sarrate, ha advertit que aquesta decisió pot ser “l’estocada definitiva” per a algunes agències de viatges i ha explicat que les 900.000 places del programa haurien estat un “important alleujament” per a les empreses del sector.

Davant aquesta situació, la patronal ha reclamat l’aprovació “urgent” d’un pla de mesures que compensin aquesta cancel·lació, com un pla de bons per a la temporada 2020-2021 amb un import equivalent al pressupost de la campanya de l’Imserso.