Tot i la prohibició d’obrir els gimnasos per part de la Generalitat alguns encara no han tancat portes. Diuen que les mesures dictades per les administracions no estan clares, que encara s’han de matisar i que per tant ara mateix segueixen amb les instal·lacions obertes. Defensen que les mesures de seguretat que ja van començar a aplicar el mes de maig són suficients.

 A l’espera del Procicat metropolità

Alguns gimnasos, com el DIR Diagonal, creuen que ara mateix cal esperar que els ajuntaments acabin de perfilar les prohibicions dictades per la Generalitat mitjançant el Procicat metropolità i, d’aquesta manera, evitar un tancament prematur que podria significar greus pèrdues econòmiques. Segons aquest gimnàs ara mateix ja han perdut el 30 % dels socis i un tancament de 15 dies podria fer augmentar aquest número.

Els equipaments municipals, oberts

El mateix passa amb els gimnasos i poliesportius municipals, que han reobert tot i l’entrada en vigor de les noves mesures de la Generalitat que ho prohibeixen. Els equipaments esportius diuen que estan a l’espera de rebre una notificació del consistori barceloní. Dissabte, el delegat del govern a Barcelona, Juli Fernández, va insistir que no poden obrir.

Usuaris resignats

Els usuaris de gimnàs estan resignats. Alguns ja es veuen tornant a practicar esport des de casa tal com ja van fer durant el confinament. Alguns creuen que reduint les sessions al gimnàs en 45 minuts n’hi hauria prou per no haver de tancar les instal·lacions esportives i d’altres pensen que tancar un gimnàs potser és una decisió exagerada quan aquests compleixen meticulosament les normes d’higiene.

Cal recordar que cada hora els gimnasos DIR fan sortir els seus socis i desinfecten una a una totes les màquines que els seus socis han utilitzat.