Sandro Rosell durant el judici

El fiscal José Javier Polo ha rebaixat, aquest dijous, la petició de presó per a l’expresident del Barça Sandro Rosell.Abans del judici

 en demanava 11 anys però, ara, el fiscal en sol·licita sis. Cal recordar que en el primer dia de judici ja es va posar en llibertat provisional, tant a Rosell com al seu soci, l’empresari andorrà Joan Besolí, després de gairebé dos anys de presó provisional. Pel que fa a Besolí, el fiscal demanava 10 anys i ara en demana cinc. 

Es mantenen els càrrecs

La fiscalia manté tots els càrrecs

, en el cas de l’expresident del Barça està sent jutjat per blanquejar comissions il·legals obtingudes per l’expresident de la Confederació Brasilera de Futbol, Ricardo Teixera, i per de pertànyer a organització criminal amb la resta d’acusats. La fiscalia també demana a Sandro Rosell una multa de 59 milions d’euros i al seu soci una altra de 40 milions a banda d’imposar-los una inhabilitació empresarial per un temps de tres anys i el decomís de tots els bens confiscats.

Els altres quatre encausats

A banda de Rosell i Besolí, el fiscal també rebaixa la petició de pena a la resta d’encausats. En el cas de la dona de Rosell, Marta Pineda, la petició es rebaixa a menys de dos anys i, per tant, no haurà d’entrar a presó. Els altres acusats, tres presumptes testaferros, veuen reduïda la petició de pena d’entre sis i vuit anys a entre un any i sis mesos i un any i 12 mesos.