L’Audiència Nacional ha acordat posar en llibertat provisional amb mesures cautelars l’expresident del Futbol Club Barcelona Sandro Rosell i el seu soci, Joan Besolí. Ho ha comunicat la presidenta de la Secció Primera de la Sala Penal, Concepción Espejel, a l’inici de la tercera sessió del judici oral contra els dos acusats de blanqueig de capital.

Tant Rosell com Besolí estan a presó des del 25 de maig del 2017. Se’ls investiga per un delicte continuat de blanqueig de capital. La fiscalia sol·licita per als dos acusats 11 anys de presó i 59 i 54 milions d’euros de multa, respectivament.

La Secció Primera de la Sala Penal ha decretat la llibertat provisional dels dos acusats, que hauran de comparèixer els dies de celebració del judici. Com a mesura cautelar se’ls ha retirat el passaport i han hagut de fixar un domicili i telèfon de contacte per comparèixer “tants cops com siguin cridats ja sigui davant el Tribunal com al Jutjat o comissaria més proper el primer i tercer dilluns de cada mes”.

Bartomeu i Laporta, satisfets per la decisió

Tant el president del FC Barcelona, Joseo Maria Bartomeu, com l’expresident del club, Joan Laporta, han expressat la seva satisfacció per la decisió de deixar en llibertat provisional Sandro Rosell. Ha estat en dos tuits que han penjat a les xarxes.