La comunitat educativa de l’Escola Mestre Enric Gibert i Camins està d’enhorabona. El districte de Sant Andreu ha confirmat que s’ha arribat a un acord per l’expropiació anticipada del solar privat contigu a l’escola i que ha de servir per ampliar les instal·lacions del centre educatiu. L’Ajuntament de Barcelona ja ha aprovat un pressupost de 1.417.520 euros per tal d’ampliar el pati de l’escola. Es preveu que l’expropiació del solar s’hagi fet abans d’acabar el 2019.

Les famílies de l’escola fa 30 anys que reclamaven el solar. De fet, el projecte original del centre ja preveia que estigués incorporat i, a més, el terreny està catalogat com a sòl educatiu. L’AFA de l’Escola Mestre Enric Gibert i Camins està molt contenta amb la notícia. Segons Noemí Royes, presidenta de l’entitat, “a l’abril ens han convocat en una reunió per veure el calendari i propers passos a seguir”.

A l’estiu, més problemes d’espai

L’AFA fa una crida al Consorci d’Educació perquè es posi a treballar al més aviat possible per ocupar el solar. Expliquen que el centre disposa de dos patis per a 500 alumnes, però a l’estiu perdran un dels dos espais perquè s’hi han de fer obres d’impermeabilització del terrat. “Aviat tindrem un altre problema d’espai perquè el pati dels petits quedarà inhabilitat per les obres, estaria bé poder utilitzar el solar com a zona d’esbarjo quan això succeeixi”, suggereix Royes. Les obres d’impermeabilització, segons l’AFA, està previst que s’allarguin fins a la tardor. Per això, Aran Clemente, membre de l’entitat, creu que és una “urgència alta” utilitzar el solar i hauria de ser accessible al setembre.

Un mur amb esquerdes

Les famílies de l’escola van augmentar la pressió per recuperar el solar quan al novembre del 2018 van aparèixer unes esquerdes al mur de separació entre el centre i el terreny. Llavors, el Consorci d’Educació va actuar posant una tanca al voltant del mur que va reduir el pati de l’escola. Aquesta tanca també ha limitat l’accés al centre a través del carrer del Vallès. Els 150 infants que hi accedien, des del novembre del 2018, ho fan des de l’entrada principal al carrer de Dublín.