El catedràtic de dret processal de la Universitat de Barcelona (UB) Jordi Nieva considera “absurd” que el major i excap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, no consti com a acusat en el judici del procés al Tribunal Suprem. En una entrevista al ‘btv noticíes vespre’, Nieva va explicar que el major és una peça “absolutament fonamental” per a la causa i prova d’això, segons Nieva, és que testimonis del govern Rajoy, com ara l’exministre Zoido, l’exdelegat del Govern espanyol a Catalunya Enric Millo o el coronel Diego Pérez de los Cobos, l’han assenyalat com el responsable de la suposada “inacció” de la policia catalana.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”EN DIRECTE: Judici del procés” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/judici-proces-directe/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Trapero està processat per rebel·lió arran del procés a l’Audiència Nacional (AN) i aquest dijous està citat com a testimoni al Suprem. Pel catedràtic, és una “paradoxa” perquè hi ha dos processos i dos tribunals per uns mateixos fets. A més, a Barcelona també hi ha un procés obert al Jutjat d’Instrucció núm. 13 que investiga una quarantena de persones pels preparatius del referèndum.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”ÚLTIMES NOTÍCIES: Judici als presos polítics” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/judici-presos-politics/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;border-radius: 5px !important;}” el_id=”caixa-negra”]

“No em sembla que estigui ajustat a les lleis que es facin tres procediments diferents per la mateixa causa”, apunta Nieva, que considera que és “obvi” que els fets s’han de jutjar tots junts. Remarca però que “l’opinió que val” és la del Suprem, ja que és “l’intèrpret màxim de les lleis espanyoles”.