L’Hospital del Mar ha estrenat una nova tècnica per operar a través de l’ablació (cremació) làser els tumors cerebrals i l’epilèpsia. És l’únic centre mèdic de tot l’estat que utilitza aquest mètode i dels pocs d’Europa que ho fan. L’hospital ja ha operat amb aquest sistema tres pacients i el resultat ha estat un èxit.

L’operació làser és menys invasiva i permet una recuperació més ràpida

L’operació consisteix a fer una petita incisió al crani i a través d’una sonda es crema amb el sistema làser el tumor cerebral (benigne o maligne) fins a fer-lo desaparèixer, i també el teixit que provoca l’epilèpsia. L’operació es controla amb una ressonància magnètica que permet als metges veure com s’elimina la part de teixit afectat.

Es tracta d’una operació menys invasiva que permet als pacients rebre l’alta mèdica 48 hores després de la intervenció. Això fa que el procés de recuperació sigui més ràpid que una operació convencional.

operació Hospital del Mar

Tres pacients tractats amb la cirurgia làser

L’Hospital del Mar ja ha operat tres pacients amb aquest sistema i ha estat un èxit. Dos d’ells tenien epilèpsia i un altre, un tumor al cervell. Segons l’hospital els pacients s’estan recuperant amb normalitat. El centre intervindrà 10 pacients cada any amb aquesta tècnica.

Segons Gerard Conesa, cap del Servei Mancomunat de Neurocirurgia de l’Hospital del Mar i l’Hospital de Sant Pau, “amb aquesta tècnica es pot accedir a lesions de menys de tres centímetres de diàmetre en territoris de difícil accés quan es fa una cirurgia convencional”.