Un grup de persones han despenjat aquest dijous a la matinada el llaç groc de la façana de l’Ajuntament de Barcelona, i també han intentat fer-ho amb el del balcó de la Generalitat, però no ho han aconseguit. L’acció l’ha difós en una piulada el compte Los de Artós, favorable a la unitat d’Espanya. Segons fonts policials, els fets s’han produït a dos quarts de dues de la matinada.

Estira-i-arronsa entre agents i encaputxats

En les imatges es veu com els agents de la Guàrdia Urbana els interpel·len i els autors repliquen que el llaç no pot ser allà perquè “ho ha ordenat un jutge”, en referència a l’ordre de la Junta Electoral Central. Els agents els diuen que el llaç és propietat de l’Ajuntament i que no se’l poden emportar. “No defensem res, no podeu emportar-vos això”, se sent que diu un urbà. “Això és desobediència a un jutge”, insisteixen els autors del vídeo. S’ha produït un estira-i-arronsa entre el grup de persones i els agents, que finalment han recuperat la lona, que ha quedat estripada.

La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han identificat cinc persones que integraven aquest grup i els ha confiscat el pal. Pel que fa a la lona amb el llaç groc, la policia també l’ha recuperat i l’Ajuntament l’ha tornat a col·locar. Remarquen que l’Ajuntament no ha rebut cap requeriment de la Junta Electoral Central.