Una detinguda en la macrooperació contra els narcopisos al Raval

El titular del Jutjat d’Instrucció número 27 de Barcelona ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per a divuit arrestats en la batuda contra la xarxa de distribució de droga al Raval i el Gòtic. En total ha pres declaració a 39 dels 58 detinguts.

21 detinguts en llibertat amb càrrecs

Els Mossos els han traslladat a primera hora d’aquest dimecres en un dispositiu especial des de la comissaria de les Corts fins a la Ciutat de la Justícia, mentre que els altres 16 detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs en espera de ser citats pel jutge.

narcopisos detingut mossos ACN

Uns 850 agents de tots dos cossos es van desplegar aquest dilluns en l’operació Bacar i van fer una quarantena d’escorcolls a narcopisos del Raval i el Gòtic. També van inspeccionar domicilis de presumptes membres de la xarxa investigada al Poble-sec i Nou Barris, Badalona, Esplugues de Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat.

D’aquests 40 escorcolls, 26 eren narcopisos -13 van ser recuperats pels propietaris, cinc precintats i la resta segueixen en investigació.  Pel que fa a la resta, 14 eren habitatges dels responsables de l’organització.

Xarxa criminal organitzada

Es tracta d’una presumpta organització criminal d’origen dominicà que suposadament subministrava heroïna, cocaïna, amfetaminas i pastilles als narcopisos, pisos ocupats on es ven i es permet consumir droga, per la qual cosa s’hi congregaven molts toxicòmans. Els investigadors relacionen els membres d’aquesta organització dominicana amb alguns dels episodis violents que han tingut lloc al Raval aquest estiu, com un homicidi al Gòtic, i algunes baralles amb ganivets i catanes.

En les últimes hores, els Mossos han detingut dues persones més: un home que tenia una ordre policial de crida i cerca i n’han identificat també un altre per trencar un precinte judicial en un narcopis.