L’Ajuntament ha precintat aquest dimecres el pis rusc situat als números 108-114 del carrer de la Constitució, al barri de la Bordeta.  Aquesta mesura garanteix, segons assegura en un comunicat el consistori, que les obres de l’habitatge no segueixin endavant. De fet, el govern Colau ja va suspendre les obres, però els promotors en van fer cas omís.

L’Ajuntament reitera que s’estava cometent una “il·legalitat”, i que els inspectors han certificat que els promotors “estan desenvolupant petits habitacles residencials que no complirien de cap de les maneres la legislació vigent en matèria d’habitatge”.

El Jutjat Contenciós Administratiu número 7 de Barcelona és qui ha autoritzat l’Ajuntament a accedir a la propietat privada i precintar-la, i a retirar, “en cas que sigui necessari”, possibles materials i maquinària. D’acord amb el reglament sobre protecció de la legalitat urbanística, s’ha tallat el subministrament d’aigua, gas i electricitat.

Sense motiu pel precinte, segons els promotors

Per la seva banda, els responsables del pis rusc argumenten que han complert tots els protocols i que “la il·legalitat la comet l’Ajuntament”. Diuen que ja van explicar que el pis només és una mostra i no hi viu ningú. Per tant, segons els qui gestionen el projecte, no hi ha cap motiu perquè el precintin.