Acció Raval demana més mà de ferro contra els propietaris de pisos buits on s’ha instal·lat un narcopís i que no hagin actuat per posar-hi fi. Ángel Cordero ha explicat al ‘bàsics‘ que “ja és hora de valorar la possibilitat de poder imputar aquests propietaris com a col·laboradors necessaris d’aquest acte delictiu”. Es refereix a grans tenidors, com bancs i fons d’inversió, però també a qualsevol altre propietari que durant aquests dos últims anys, tot i saber que havien ocupat el seu pis per vendre-hi i consumir-hi drogues, no han fet res per evitar-ho.

El membre d’Acció Raval explica que tapiar els narcopisos un cop desmantellats és “necessari però ha de ser provisional”. Així —explica— no es resol el problema perquè el que cal és “donar ús a aquests habitatges”. Per això lamenta que “amb l’emergència social que hi ha, no se sancionin els propietaris” d’aquests pisos.

Cordero ha valorat positivament la macrooperació que ha permès detenir una cinquantena de persones i desmantellar una trentena de punts de venda i consum, però considera que “es queda curta perquè no ve acompanyada de mesures socials”. Per això, diu, la problemàtica continuarà, i si ara la pressió baixa al Raval, el més previsible és que augmenti en alguna altra zona de la ciutat.