Ja s’ha posat en marxa l’activitat Els grans fem contes per als nens i nenes, que aquest any arriba a la catorzena edició al barri de les Corts. En una primera fase, els avis escriuen els contes, que després il·lustren els alumnes d’entre 10 i 12 anys de diverses escoles del barri. El centre de dia Aviparc participa en el programa des dels inicis i, cada any, presenta un conte escrit en grup entre tots els usuaris.

El Pablo Peñarroja és el director d’activitats del centre i l’encarregat de dinamitzar l’escriptura del conte. Explica que hi treballen durant tota la tardor. Al mes d’octubre trien el tema, que després nodreixen amb les experiències personals dels usuaris i, a poc a poc, van elaborant el conte de tres pàgines que presenten al mes de desembre. Després, els nens i nenes els il·lustraran per tal de presentar les obres el 27 de març al Centre Cívic Can Deu.

Treballar la memòria i la creativitat

Peñarroja assegura que l’activitat serveix la gent gran per treballar la memòria i la creativitat  i els estructura l’any. S’hi posen un cop per setmana: “Ens ajudem amb música, amb documentació, amb algun llibre que hem trobat i així anem tirant del fil de la memòria fins que trobem aquell punt, cap a finals de novembre, en què ja hem trobat la línia per convertir tota la informació que hem recollit en un conte”. Aquest any, per exemple, ja tenen triada la temàtica: els cinemes de barri, aprofitant que un dels usuaris va crear un cineclub a Sarrià fa 50 anys.

Col·laboració intergeneracional

L’objectiu de l’activitat és fer un treball de col·laboració intergeneracional afavorint que petits i grans comparteixin vivències i idees. Gràcies a les experiències de vida que les persones grans bolquen en els contes -per exemple- els alumnes descobreixen el passat de la seva ciutat, del seu barri i de la seva pròpia família. El centre de dia Aviparc presenta un conte elaborat en grup, però molts avis i àvies del districte escriuen les seves històries individualment i després les presenten a les escoles dels seus nets i netes.