autores llibre contem la revolta

Gràcia torna a reconèixer veïns i entitats en els XXV Premis Vila de Gràcia que valoren persones i iniciatives de l’any 2019. L’any passat no es van poder lliurar a causa de la pandèmia i enguany es reprenen.

L’objectiu d’aquests guardons és reconèixer i destacar l’esforç de persones i entitats gracienques per millorar la qualitat de vida dels veïns en diferents àmbits. D’entre les candidatures que s’han presentat, el jurat ha escollit nou premiats.

Premis d’honor individual i col·lectiu

El premi d’honor en la categoria individual ha estat per a Josep Maria Raya, exdirector de Serveis a les Persones i al Territori del districte de Gràcia. A títol col·lectiu, s’ha reconegut la trajectòria del Centre Moral i Instructiu de Gràcia pel 150è aniversari.

150 anys del Centre Moral i Instructiu de Gràcia

Premis a entitats, AFA, projectes i iniciatives

El premi en defensa de la sostenibilitat i medi ambient és per a les entitats socials acidH i ATRA, que gestionen l’hort urbà a La Fontana. La millor iniciativa pedagògica és per al Club de Lectura de Gènere Fantàstic i Ciència-ficció de la Biblioteca Jaume Fuster liderat per Álex Vidal.

Hort urbà a La Fontana gestionat per acidH i ATRA

També s’ha reconegut les escoles públiques del districte amb el premi a la millor tasca o acció en defensa dels valors cívics, posant en relleu les comissions de feminisme de les AFA, que treballen la incorporació dels valors d’igualtat i perspectiva de gènere als centres educatius. L’Associació de Comerciants Coll Amunt, que s’ha convertit en un motor de dinamització comunitària i participació social, ha guanyat el premi al millor projecte comercial. I per la divulgació o promoció de la llengua catalana s’ha premiat l’entitat Mujeres Migrantes Diversas.

Comissions de femenisme de les AFA de les escoles públiques de Gràcia

La recerca i la divulgació històrica juguen un paper clau en la cultura gracienca i tenen una categoria en els premis amb el reconeixement de la recuperació de la memòria col·lectiva. En aquest cas, el guardó és per a Sonsoles Santís, per la coordinació i direcció de la Revolta de les Quintes del 1870 i la coordinació i impuls del llibre ‘Contem la revolta‘.

Llibre ‘Contem la revolta’

La millor tasca comunicativa també té una categoria, que enguany reconeix dos projectes: el programa ‘Gracienques’, de Ràdio Gràcia, liderat per Josefina Altés, i els blogs d’opinió i informació de Comunicadores amb Gràcia i del Coll.

Els premis es lliuren aquest dimarts al Centre Artesà Tradicionàrius, en un acte amb aforament limitat i que es pot seguir en línia pel canal de YouTube del CAT.