Aquest diumenge el Centre Moral Instructiu de Gràcia ha organitzat un acte commemoratiu per celebrar el seu 150è aniversari. Al llarg de tot aquest diumenge s’han fet diverses activitats, però la celebració s’allargarà tot l’any. L’entitat ha previst una agenda molt completa aquest 2019 per celebrar aquest aniversari, tan especial amb els socis.

La celebració ha començat amb una missa d’aniversari a la Sagrada família i ha continuat amb una mostra d’algunes de les activitats que es fan el centre, com ara el cant coral, el teatre o l’esbart dansaire. Tres de les activitats amb més pes a l’entitat. A més, aquest diumenge, els assistents han pogut visitar una exposició que repassa tots els anys d’història de l’entitat.

La sala s’ha omplert de veïns que han volgut donar suport a una de les entitats més arrelades al barri. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Ada Colau, així com la consellera de Cultura, Laura Borràs, i el regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia.

El Centre Moral i Instructiu de Gràcia va néixer el 1869 per fomentar l’escola catòlica a la vila. Ho va fer just després de la Revolució del setembre del 1868, moment en què es va destronar Isabel II. En aquell moment es va donar llibertat d’associació, que van aprofitar per crear l’entitat. En un inici, tenia la voluntat d’educar la classe treballadora amb la col·laboració econòmica de prohoms de la ciutat i s’hi ensenyaven llengües, entre les quals hi havia el català. Unes classes que es van continuar fent d’amagat durant el franquisme.

El centre va viure una gran renovació el 2012, incorporant altres activitats per persones procedents de diversos àmbits de Gràcia. Ara, per exemple, s’hi fan tallers per a gent gran de memòria, d’idiomes, de patchwork o ball, entre d’altres.

L’entitat ha rebut diversos reconeixements, com ara la Medalla d’Or de la Ciutat o la Creu de Sant Jordi.