La pressió del veïnat i el Sindicat d’Habitatge del Raval ha aconseguit aturar el desnonament d’una família del pis on viuen des del 2011, al carrer de l’Aurora, número 10. Els afectats són un matrimoni amb sis filles, cinc d’elles menors. El col·lectiu critica que la propietat és un gran tenidor, la societat immobiliària Abeille SL, i no vol renovar el contracte de lloguer malgrat que els arrendataris estan al corrent de tots els pagaments.

Una família vulnerable en un pis precari

Es tracta d’un pis de 30 metres quadrats ─amb només dues habitacions per a vuit persones─ i es troba en molt males condicions. Nadeen Akhtar Khan Jan, el pare, ha explicat a betevé que pagaven cada mes 467 euros de lloguer i que el contracte es va acabar el 30 d’octubre del 2019. Aquest és el segon intent de llançament al qual s’enfronta la família, que es troba en una situació de gran vulnerabilitat. Subsisteixen amb el sou d’ell, de poc més de 1.000 euros mensuals.

El Nadeen, a l’interior d’una de les dues habitacions del pis

El Sindicat d’Habitatge del Raval reclama un allotjament digne al barri per a la família mentre no se’ls adjudica un pis de la Mesa d’Emergència. Demanen que l’Ajuntament treballi perquè puguin anar a viure en algun dels apartaments turístics buits que s’ha captat per a casos com aquest.

Recursos denegats

Davant l’escenari de la família del Nadeen, ningú no entén perquè el desnonament s’ha parat a la porta i no pas als jutjats, amb el decret antidesnonaments de l’Estat. “S’han fet recursos [contra l’ordre de llançament] i no els han acceptat. L’excusa és que la vulnerabilitat no està prou acreditada. A mi m’agradaria que vingués el secretari judicial a veure el pis”, ironitza Elena Martín, membre del sindicat.

La cuina del pis on viu la família, del tot malmesa

La situació és similar al cas de la Clàudia, en què el jutjat que portava el seu cas va donar via lliure al desnonament perquè el 2018 se li va oferir allotjament temporal en una pensió i, per tant, va considerar que tenia un habitatge alternatiu. Ara bé, gràcies a la pressió veïnal, el desnonament es va poder aturar aquest dilluns.