Fira de Barcelona ha començat a operar aquest dimecres com a dispositiu d’allotjament per a persones vulnerables durant la pandèmia del coronavirus. Concretament, s’ha habilitat el pavelló 7 Victòria Eugènia amb 225 places, que es podran ampliar fins a un miler en funció de les necessitats.

Amb aquestes 225 places, la ciutat té capacitat per atendre 2.585 persones vulnerables, entre aquest i altres equipaments. La setmana passada, l’Ajuntament va activar 58 places a l’Espai Pere Calafell i 30 més en un altre equipament gestionat per Sant Joan de Déu Serveis Socials, que acollirà persones amb símptomes lleus de covid-19. A banda, l’Ajuntament ha obert aquest dimecres un espai exclusiu per a dones amb 72 places.

Segons ha explicat la regidora de Salut, Gemma Tarafa, Fira de Barcelona no acollirà persones amb covid-19 i en cas que se’n detectin símptomes es traslladarien a centres hospitalaris o altres equipaments. De fet, abans d’entrar a l’equipament, que obre aquest dimecres a les 17 h, es prendrà la temperatura als usuaris i es comprovarà que no presentin símptomes de la malaltia.

Cooperació de les Forces Armades i la Creu Roja

Unitat Militar d'Emergència (UME) a la Fira de Barcelona

Als 6.000 metres quadrats d’equipament s’hi han instal·lat 225 llits, una cuina per confecciona fins a 300 racions d’àpats diaris i deu dutxes. La Unitat Militar d’Emergències (UME) i l’Exèrcit de Terra han participat en les tasques de muntatges i, de moment, s’hi quedaran 23 militars per donar servei a la cuina, les dutxes i tot allò que sigui necessari, segons ha informat el comandant de l’UME, Luís Martínez.

La Creu Roja ha creat un equip de 43 professionals, entre els quals hi haurà educadors socials i psicòlegs, organitzats en diferents torns per atendre les persones que acollirà l’equipament.

Fira de Barcelona habilitada amb mobiliari per al coronavirus