noia comprant amb mascareta a sant antoni

(ACN) La ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, ha avisat que “probablement” tota la ciutadania haurà d’acostumar-se a utilitzar mascaretes i haurà d’aprendre a utilitzar-les almenys fins que no hi hagi una vacuna contra el coronavirus.

González Laya ha explicat que la desescalada del confinament inclourà mesures que haurà de prendre cada ciutadà “de salubritat” i “socials”, entre les quals hi ha el “distanciament social” o “portar mascaretes”. La ministra d’Exteriors ha remarcat que en altres societats, com al sud-est asiàtic, és una pràctica més habitual que “ajuda a protegir-se un mateix i els altres”.

Mascaretes disponibles quan s’acabi el confinament

En una entrevista a Antena 3, González Laya ha afirmat que a mesura que els ciutadans puguin anar sortint “de forma gradual” de casa, les mascaretes “estaran disponibles”. “És veritat que ara s’està prioritzant que les mascaretes es distribueixin a aquells que més les necessiten”, com sanitaris, policies o cuidadors, ha dit.

González Laya ha destacat que hi ha empreses que han entès aquesta necessitat i han reconvertit la producció per tenir mascaretes a l’abast de la ciutadania. La ministra d’Exteriors ha remarcat la importància de la producció nacional de material sanitari, com els tests, i creu que les empreses espanyoles podran “multiplicar per tres” la capacitat de producció de proves.