El dispositiu de la Guàrdia Urbana i Mossos ha desallotjat mig miler de persones que es concentraven al passeig del Born abans de la mitjanit per evitar un altre capítol de botellades nocturnes al carrer.

El passeig del Born és un dels punts on més concentració de persones fent botellada s’ha vist durant els primers dies sense toc de queda a Barcelona. Aquest dissabte s’ha tornat a repetir la imatge de desenes de persones reunides sense respectar distàncies de seguretat i consumint alcohol un cop han tancat els restaurants. A dos quarts de 12, la policia ha dissuadit les persones que s’hi concentraven per megafonia i el carrer s’ha buidat en pocs minuts.

El desallotjament s’ha produït sense la necessitat d’imposar sancions, tot i que la policia assegura que el Born és un dels punts on cada dia es repeteixen aquestes situacions.

La platja, l’altre punt crític de la nit barcelonina

Un altre dels punts on molta gent es troba per organitzar festes durant la nit és la zona del litoral. El dispositiu de Mossos i Urbana també ha actuat durant la nit de dissabte per desallotjar les 2.000 persones que s’havia concentrat a la platja de Sant Miquel.

De fet, ja abans que arribés la nit, a tocar de la platja de la Nova Icària s’havien concentrat unes 300 persones que bebien alcohol sense distàncies ni mascaretes.

La nit de divendres a dissabte va acabar amb 7.180 persones desallotjades en diferents espais de la ciutat -la dada més alta des que va acabar l’estat d’alarma-, i amb 413 denúncies per no complir amb les mesures de seguretat contra el coronavirus.

A la plaça del Rei, al barri Gòtic, l’ambient a bars i restaurants ha estat de terrasses plenes i de caire festiu, ja que des del 9 de maig poden allargar l’horari d’obertura fins a les 23 h. També hi ha hagut ciutadans que s’hi han concentrat al carrer per xerrar o consumir una beguda.