Interior d'un restaurant

(ACN) El Gremi de Restauració vol fer una prova pilot a una vintena de restaurants de Barcelona. El xef i empresari Albert Raurich és un dels impulsors de la iniciativa, i ha explicat al ‘Via Lliure’ de RAC1 que la seva voluntat és omplir al 100 % l’interior dels establiments —actualment l’aforament està limitat al 30 %— i que no s’hagin de mantenir les distàncies de seguretat.

El sector té previst fer aquesta prova o l’última setmana de maig o la primera de juny. El sector vol demostrar, així, que no cal mantenir un aforament del 30 % als interiors dels restaurants. La prova pilot la supervisarà el doctor Bonaventura Clotet, de Can Ruti, que, conjuntament amb el Gremi, negocia amb l’Ajuntament i la Generalitat perquè ho financin. En aquesta prova pilot es preveu que hi participin unes 2.000 persones. A tots els comensals se’ls farà un test d’antígens abans d’anar als restaurants i se’ls farà un seguiment sanitari durant els 10-15 dies següents.

En declaracions a RAC1, Raurich ha considerat que “és molt important deixar clar als clients que amb una bona ventilació els interiors dels restaurants són segurs”.