Després de poc més de mig any sense poder fer-ho, aquest diumenge, i ja sense toc de queda, els restaurants es preparen per tornar a servir sopars. En concret, des del 16 d’octubre que no ho podien fer. Els establiments de restauració només podien obrir des de les 7.30 fins a les 17 h de forma ininterrompuda. Al centre de la ciutat, al carrer d’Enric Granados, alguns restauradors han explicat a betevé que es tracta d’una notícia molt esperançadora que, esperen, els faci augmentar la facturació.

“Un nou començament”

Al restaurant de menjar italià Barcilo, situat al carrer de València —a tocar del carrer d’Enric Granadosa— afronten la reobertura del sector com un nou començament. Fa quatre dies que han obert i l’encarregada, Luna Rodríguez, explica que ja tenen força reserves per als dies vinents. “Més o menys, un 50 %”. Això sí, aquest diumenge encara no serviran sopars perquè els ha agafat desprevinguts, però dimarts vinent ja sí.

Estem intentant recuperar la vida normal de mica en mica i esperem que això atregui turistes, que és el que ens dona menjar.
Luna Rodríguez, encarregada restaurant Barcilo


Al restaurant Alba Granados, del carrer d’Enric Granados, avui tampoc no serviran sopars encara —en ser diumenge—, però no hauran de tancar a correcuita quan siguin dos quarts de sis de la tarda . Un dels responsables, Jordi Castaño, comenta que es prendran el tancament amb més calma. Això sí, en funció de com evolucioni la demanda dels propers dies: “ens plantejarem obrir també les nits de diumenge. De moment, però, només ho farem les de dilluns a dissabte.”

Ara bé, on sí que tindran obert en la primera nit en què poden servir sopars a l’establiment és al restaurant L’Enric, també al carrer d’Enric Granados. De fet, ja han anat acumulant reserves. “El fet de començar un diumenge fa que avui no sigui un dia de gaire afluència. En canvi, les reserves que ens estan entrant són sobretot a partir de dimarts i dimecres“.

Poden obrir ininterrompudament fins a les 23 h

Amb la fi de l’estat d’alarma, doncs, els restaurants ja poden obrir de forma ininterrompuda de 7.30 a 23 h, i poden servir sopars, tant a l’interior com a l’exterior. Fins ara, per als sopars, només es podia oferir servei de recollida al local, entre les 19 i les 22 h, i a domicili, fins a les 23 h.