La reobertura del Parc d’Atraccions del Tibidabo no ha estat el que esperaven moltes de les famílies que havien fet reserva prèvia, tal com es recomanava des de la mateixa instal·lació. Si d’entrada podien pensar que el fet d’haver avançat el tràmit els agilitzaria l’entrada al parc, el que s’han trobat és que han hagut de fer, en alguns moments, i segons expliquen, fins a una hora i mitja de cua. I això mentre veien com les persones que no havien fet la gestió prèvia telemàtica s’acostaven directament a taquilla a comprar les entrades a última hora i entraven al parc amb més agilitat. A través, de fet, d’una segona cua més curta.

Fa 15 dies que vàrem comprar l’entrada, des del primer dia que van dir que obrien, i portem una hora i mitja fent cua havent comprat les entrades de forma anticipada. És una vergonya“, sentencia una de les persones que esperava per entrar. D’altres tampoc entenen per què es continuen venent entrades sense reserva i afegeixen: “Hi ha menys cua a les entrades sense reserva que a les entrades amb reserva”.

Les queixes per la dificultat de mantenir, fins i tot, les distàncies de seguretat s’han traslladat també a les xarxes socials.

Responsables del parc revisaran el protocol

Davant d’aquesta situació, responsables del parc s’han mostrat oberts a revisar tots els protocols i introduir els ajustaments que siguin necessaris per evitar que aquestes cues es tornin a repetir. Tot i això, segueixen recomanant que es faci la compra anticipada. Asseguren que les entrades que s’estan venent a taquilla són poques i provinents d’anul·lacions i, en tot cas, rebaixen el temps d’espera a un màxim de 25 minuts.

Pel que fa a les causes de les cues de reserves fetes, consideren que un factor determinant ha estat que la gran majoria de visitants ha pujat al parc en transport privat. Només un 8 % ha fet ús de la llançadora del parc, enfront del 60 % que acostumava a ser abans de la pandèmia. En aquest sentit recorden que els ususaris de la llançadora ja són acreditats, de manera que se n’agilitza l’entrada. També recorden que, malgrat que l’obertura oficial del parc és a les 12 h, a partir de dos quarts d’onze ja s’hi pot accedir.