La poda que s’ha fet les darreres hores als oms del carrer dels Madrazo ha estat rebuda amb crítiques pel veïnat. “Han convertit els arbres del carrer en pals de telèfon”, lamenten. Es queixen que la poda ha estat massa exhaustiva i que els han deixat pelats. Els vuit arbres ubicats entre Aribau i Muntaner s’han quedat només amb quatre branques sense ramificacions ni fulles i els veïns creuen que és excessiu i que pot fer perillar la vida de l’arbre.

Els veïns demanen una poda més respectuosa

“Jo entenc que si els arbres toquen les finestres s’han de podar, però que no es faci d’aquesta manera, que deixen els arbres amb aquesta tristíssima expressió, convertits pràcticament en un pal”, es queixa Ramon Muns, veí del barri, que demana una poda més respectuosa i menys invasiva per als arbres de la ciutat.

“Els han podat d’una manera abusiva, al meu entendre, i aquest estiu segurament passarem calor al carrer perquè no hi haurà ombra. Fins d’aquí a dos o tres anys no tornaran a estar com estaven, si no es moren abans, cosa que ja va passar amb alguns arbres de la via Augusta”, lamenta el veí.

“A més, aquesta poda és contrària a tots els criteris que especifica el web de l’Ajuntament, que indica que deixar créixer els arbres respectant la seva forma fa augmentar el verd de la ciutat, neteja l’aire i ajuda a eliminar contaminants”, ha conclòs Muns.

Una poda necessària, segons l’Ajuntament

Parcs i Jardins ha explicat a betevé que s’ha aplicat una poda de reestructuració a aquests oms per garantir-ne la seguretat. Argumenten que aquest tipus de poda, que implica una reducció de biomassa de la capçada, és necessària per al manteniment dels exemplars d’om “Ulmus pumila”, per tal de disposar d’una capçada recollida i baixa per minimitzar el risc de fractura de branques, ja que l’om hi és propens.