protesta sindical 25-N contra violencia dones

Els sindicats també se sumen a les protestes aquest 25 de novembre amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Representants de CCOO han fet una acció reivindicativa a la seu sindical de la via Laietana per denunciar les diferents formes de violència masclista, com l’assetjament laboral a les treballadores. En aquest sentit, han recordat el poc marge que, sovint, tenen aquestes treballadores quan l’assetjador és un superior i, per tant, temen perdre la feina. També han recordat que, tot i ser obligatori, moltes empreses no tenen cap protocol per evitar aquest tipus de situacions.

En la protesta, han exigit plans d’igualtat a totes les empreses i s’han reivindicat com a “sindicat feminista, amb preocupació per les violències que no minven”. Des d’aquesta posició, han exigit un “compromís real i efectiu” de tota la societat per erradicar les violències que pateixen les dones i garantir que “les generacions següents puguin viure en un món segur, més lliure, més just i sense por”.

En paral·lel, representants sindicals de la UGT han convocat una concentració aquest migdia davant la seu de la rambla del Raval. Tant CCOO com UGT participaran en la manifestació de les entitats feministes a les 18.30 h als Jardinets de Gràcia.